Nieuws recent

CD "OP STOOM" weer verkrijgbaar

13-02-2019

Onze laatst opgenomen CD  "Op Stoom" was  geheel uitverkocht maar is nu weer volop verkrijgbaar vanuit een nieuwe voorraad!!!! De prijs bedraagt € 10,- U kunt deze CD bestellen via onze productenlijst op onze website. De CD is geheel opgenomen in het Ir. D.F. Wouda stoomgemaal in Lemmer, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Uit dien hoofde staat dit gemaal als monument dan ook op de wereld erfgoedlijst.

 

Einde-seizoenconcert Langweer 29-5-2018

28-08-2018

Het einde van het zangseizoen 2017-2018 werd besloten met een concert in de PKN kerk van Langweer. Tevens werden een aantal jubilarissen gehuldigd voor jarenlang koorlidmaatschap.      Ook werden er twee ereleden benoemd.

Voorts was er (opnieuw!!) afscheid van muzikaal begeleider Jan Kroeske die de pedalen en toetsen over deed naar zijn opvolger Dirk Norbruis die ook aanwezig was..

Voor een verslag van dit gebeuren ga naar: 

Nieuwspagina op de homepage onder het kopje   Concertverslagen

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018

28-03-2018

De Lemster mienskip laat een muzikaal verhaal horen in acht bijzondere concerten in en om de Lemster Toer. Georganiseerd door het Lemster Mannenkoor.

 

Gedurende 300 jaren zag de Lemster Toer Lemmer veranderen: vissersmienskip werd recreatie-hotspot. Onder zich de monumentale kerk met de gebeeldhouwde kansel, het Ypma-orgel en, als een firmament boven de gelovigen, de plafondschilderingen. Hij zag er notabelen in begraven worden; Fedde Schurer die er zijn gedichten schreef en er de gedichten van de Duitse dichter Heinrich Heine vertaalde. Rondom zich zag hij vroegere inwoners zware arbeid verrichten als vissers en hij zag de Lemster akenbouw floreren.

 

 

Maar ook de gevolgen van de Afsluitdijk zijn hem niet ontgaan: de teloorgang van de visserij, Lemmer werd watersportplaats. Rintje Ritsma, Epke Zonderland en Sjinkie Knegt haar moderne helden. De Lemster dichter Job Degenaar vertolkt deze dorps- en kerkhistorie in een ode aan de Lemster Toer. Feike van Tuinen zet liederen en teksten om in een muziekfestijn. De Lemster mienskip laat dit muzikale verhaal horen in acht bijzondere concerten in en om de Lemster Toer.

 M.m.v. ruim 300 musici uit de Lemster mienskip; korpsen, koren, pop- en bluesbands en solisten.

 

Organisatie: Het Lemster Mannenkoor

 

Overzicht van de concerten onder 

 

Agenda

 

 

Alle concerten in de NH Kerk te Lemmer

Toegangsprijs 5 euro

Nieuwe muzikale begeleider bij het Lemster Mannenkoor

21-02-2018

Afgelopen week is er bij het Lemster Mannenkoor een nieuwe muzikale begeleider benoemd. Het is de heer Dirk Norbruis uit Minnertsga. Dirk is de opvolger van Jan Kroeske die er na ruim 10 jaar mee wil stoppen om elke week de hele provincie te doorkruisen van Noord-Oost (Kollum) naar Zuid-West (Lemmer). Het ligt in de bedoeling dat Dirk zo spoedig mogelijk zijn taak bij de Lemsters gaat oppakken. Dirk is momenteel op de zelfde (dinsdag) repetitie-avond dirigent bij Pro Rege in Dokkum waar men dus op zoek zal moeten naar een nieuwe dirigent.    

Appelactie Lemster Mannenkoor 3--10 februari 2018

24-01-2018

Vanaf zaterdag 3 februari komen de mannen van het Lemster Mannenkoor weer met hun prachtige Elstar-appels aan uw deur  in  de regio Lemmer/ Gaasterland. Een mooie zak appels voor slechts €3,50!!!!

Houd wat ruimte vrij in uw koelkast of kelder......

Kerstmorgenzingen bij Zorg Centra in Lemmer en Joure op 26-12-2017

29-12-2017

Op 2e kerstdagmorgen was er weer het traditionele kerstmorgennzingen door een delegatie van het Lemster Mannenkoor bij de verschillende Zorgcentra in Lemmer-Eesterga en Joure.

Voor een weergave van het zingen in Joure: 

Kijk op:  Kerstmorgenzingen 2017

Kerstconcert Lemmer "De Hege Fonnen" op 23 dec. 2017

05-01-2018

Voor een verslag van dit concert doorklikken naar:

Kerstconcert 2017 Lemmer

 

Kerstconcert in Burgum op 19 dec. 2017

03-01-2018

Voor een verslag van dit concert doorklikken op:

Concert Burgum

Kerstconcert in Dronten 16 december 2017

18-12-2017

Voor verslag van dit concert ga op deze pagina naar:

Verslagen

Vernieuwde website van onze dirigent: www.feikevantuinen.nl

22-11-2017

Onze dirigent Feike van Tuinen heeft zijn persoonlijke website onlangs vernieuwd.

Je kunt een kijkje nemen op:

 

www.feikevantuinen.nl;

Najaarsconcert Harderwijk 27-10-2017

06-11-2017

Vrijdagavond 27 okt. 2017 gaven het Harderwijker Mannenkoor en het Lemster Mannenkoor een gezamenlijk Najaarsconcert in de Grote Kerk van Harderwijk.

Voor een verslag van deze avond klik door naar:

Concertverslagen

Boekpresentatie "Harm van der Meer fertelt"

24-10-2017

Vrijdagavond 20 oktober 2017 presenteerde Harm van der Meer zijn door hemzelf geschreven boek "Harm van der Meer fertelt". Dit gebeuren vond plaats in de Oosterkerk in Kollum. 

Op deze avond waren ook de laatste drie koren present die Harm nog dirigeerde alvorens hij het dirigeerstokje aan de wilgen hing.

Voor een  verslag van deze avond ga naar deze sitepagina onder  "concertverslagen" 

Groot Korenconcert Trinitas Heerenveen 30-9-2017

04-10-2017

Zaterdagavond 30 september 2017 gaven het Let Lemster Mannenkoor samen met het Rijssens Mannenkoor een gezamenlijk concert in TRINITAS Heerenveen.

Voor een verslag van dit concert kunt u terecht op deze pagina  onder het hoofdstuk

concertverslagen.

Evangelisatiezangdienst in Hoogeveen 5-3-2017

17-03-2017

Zondagavond 5 maart 2017 verleende het Lemster Mannenkoor medewerking aan een evangelisatiezangdienst in de Hoofdstraatkerk te Hoogeveen.

 

Voor een verslag van dit optreden zie op de nieuwspagina onder:  Concertverslagen

Benefietconcert op zaterdag 18 februari 2017 in Garyp

21-02-2017

In de Andreaskerk in Garyp hield het Lemster Mannenkoor een benefietconcert ten behoeve van Stichting Vrienden van God's golden Acre Nederland.

Ook werkte de harp-soliste Marije Vijselaar mee aan dit concert.

De opbrengst was bestemd voor Heather Reynolds met haar weeshuis en het project Skoolbus in Zuid Africa.

Voor een verslag van dit concert kunt u terecht op het item  Concertverslagen van deze zelfde pagina

Concert in Multi Functioneel Centrum "Het Spectrum" in Burdaard 21-1-2017

26-01-2017

Zaterdagavond 21 januari 2017 gaf het Lemster Mannenkoor een concert in Multi Functioneel Centrum  "Het Spectrum" in Burdaard. De schouwburgzaal van "Het Spectrum"was tot de laatste stoel bezet zodat de organisatie kon terugzien op een bijzonder geslaagd concert dat bij het talrijke publiek (320) bijzonder in de smaak is gevallen.

 

Voor een uitgebreid verslag van dit optreden kunt u terecht op deze zelfde pagina  op   het item   concertverslagen

Nieuwe kostuums voor het Lemster Mannenkoor.

17-01-2017

Onlangs werd door het bestuur van het Lemster Mannenkoor voorgesteld dat het tijd werd om een nieuw en eigentijds kostuum naast het Fries kostuum aan te schaffen. Het huidige donkerblauwe pak is zo langzamerhand flink versleten en  achter de mode. Nadat het bestuursvoorstel in een algemene ledenvergadering werd goedgekeurd, kreeg ons koorlid en kostuumspecialist Arien Roest opdracht om een passend pak te zoeken. Uit een drietal voorstellen werd uiteindelijk een definitieve keuze gemaakt. Op dit moment wordt dus alle koorleden "de maat genomen", maar dan wel in de positieve betekenis.  Het jasje wordt tevens voorzien van een nieuw model bordeaux-rode pochet in dezelfde kleur als de huidige vlinderdas zodat er nu een fraai en passend geheel ontstaaat.

Binnen afzienbare tijd staat het Lemster Mannenkoor er dus pico-bello op en is dan weer om door een ringetje te halen.  

Uniek concert van Jostiband Orkest met Lemster Mannenkoor

11-01-2017

Op zaterdag 4 november 2017 treedt het Jostiband Orkest samen met het Lemster Mannenkoor op in  De Hege Fonnen in Lemmer.  Het orkest vierde pas nog haar 50 jarig jubileum in de Ziggo Dome met vele gasten waaronder Koning Willem Alexander. En dan nu dit bijzondere optreden in Friesland. Dat belooft een waar feest te worden!!  Zet deze datum al vast in uw agenda en bestel nu reeds kaarten want dit mag u niet missen.

 

Stralende ogen door het Jostiband Orkest:

Het begon allemaal in Nieuwveen. Bij de Johannes Stichting woonden mensen met een verstandelijke beperking die in 1966 de kracht van muziekmaken ontdekten. De Jostiband was geboren.

 

 

Samen muziek maken:

In het Jostiband Orkest leren zo'n 150 mensen met een verstandelijke beperking een instrument bespelen. Samen met anderen. Aan alles merk je dat ze veel plezier hebben. Aan de gebbetjes tussendoor, de lach op hun gezichten en stralende ogen. Het Jostiband Orkest is een sociaal gebeuren waar iedereen naar uitkijkt.De muzikanten hoeven geen moeilijke muzieknoten te kunnen lezen. Het orkest heeft een manier gevonden waarop iedereen muziek kan maken: muziek lezen met kleuren. Inmiddels gebruiken meer dan 1.000 instellingen, orkesten en muziekscholen deze methode.

 

De naam:

Die komt van de eerste 2 en 3 letters van de Johannes Stichting. Toen deze stichting in 1974 naar Zwammerdam verhuisde, groeide de Jostiband met zo'n 35 mensen. Met zoveel muzikanten kun je nauwelijks meer spreken van een band. Vandaar de naamsverandering naar Jostiband Orkest. Deze muziekformatie is het grootste orkest terwereld bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking.

 

De instrumenten van het orkest:

De kracht van het orkest?? Dat is de verscheidenheid aan instrumenten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het Jostiband Orkest gebruikt het. Van keyboards tot accordeons, van klokkenspellen tot bekkens. Eigenlijk teveel om op te noemen. Veel muzikanten hebben ook een koffer met triangels, tamboerijnen en castagnetten.

 

Plezier staat voorop:

Het orkest laat zien dat het niet in beperkingen denkt maar in mogelijkheden. Er komen heel veel uitnodigingen binnen om ergens te komen spelen, maar om het leuk te kunnen houden, is een zwaar concertprogramma geen doel op zich. Plezier staat voorop. En dat merkt het publiek ook tijdens de concerten die de muzikanten met veel passie en liefde geven.

 

Om een beeld te krijgen van de prestaties van het Jostiband Orkest kun je doorklikken naar:

https://youtu.be/TjJZ3AdufCk

https://youtu.be/ndpizue1DDg

https://youtu.be/Eveep9kNrq0

Gelukkig Nieuwjaar 2017

04-01-2017

Vanaf deze plaats wensen bestuur en leden van het Lemster Mannenkoor U allen een voorspoedig en gelukkig 2017  toe.

Wij hopen dat u in grote getale in het Nieuwe jaar weer van onze zangoptredens mag gaan genieten.

LMK delegatie zingt op kerstmorgen bij Zorgcentra in Lemmer en Joure 26-12-2016

03-01-2017

Traditiegetrouw  werd ook deze kerst 2016 weer gezongen bij verschillende zorgcentra in Lemmer en in Joure. Het vroege zingen in de ochtend van 2e kerstdag werd door de bewoners bijzonder op prijs gesteld.

Voor een fotoverslag van deze activiteiten zie op deze pagina onder het kopje  "concertverslagen"

Groot Kerstconcert Lemmer "De Hege Fonnen" 23-12-2016

03-01-2017

Vrijdagavond 23 december 2016 organiseerde het Lemster Mannenkoor een Groot Kerstconcert in MFC "De Hege Fonnen" in Lemmer.

Voor een uitgebreid verslag van dit concert waaraan ook lokale muziek/zanggroepen meewerkten, kijk op de nieuwspagina van deze site onder  "concertverslagen"

Groot Kerstconcert Sint-Bonifatiuskerk Leeuwarden 20-12-2016

29-12-2016

Dinsdagavond 20 december 2016 verzorgde het Lemster Mannenkoor een Groot Kerstconcert in de Sint Bonifatiuskerk in Leeuwarden.

Voor een verslag van dit concert kijk op de nieuwspagina onder   Concertverslagen

Advent Kerstconcert St. Nicolaasga 17-`12-2016

21-12-2016

Zaterdagavond 17 dec. 2016 vond het 2e Advent Kerstconcert van het Lemster Mannenkoor  plaats in de RK St. Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga. Ook aan dit concert werd wederom meegewerkt door het vocaal ensemble Exicon uit Enschede.  We kunnen terugzien op een zeer geslaagd concert in een kerk met een schitterende akoestiek.

 

Voor een verslag met foto's zie op deze zelfde nieuwspagina  onder concertverslagen.

Advent Kerstconcert Trinitas Heerenveen 10 dec. 2016

13-12-2016

Zaterdagavond 10 december 2016 vond in Trinitas Heerenveen ons eerste advent/kerstconcert plaats. Aan dit concert werd meegewerkt door vocaal ensemble Exicon uit Enschede.

We kunnen tergzien op een geslaagd concert waar 434 betalende bezoekers acte de présence gaven.

 

Voor een verslag van dit concert gaat u naar concertverslagen op deze zelfde pagina.

RABO ledensponsoring

05-12-2016

 

Reeds gedurende een flink aantal jaren kunnen in de maand december leden van RABO bank Sneek-Zuidwest friesland 5 euro uit haar sponsorbudget doneren aan één van de de deelnemende verenigingen. Ieder lid kan  naar eigen keuze een vereniging aanwijzen. Ook het Lemster Mannenkoor heeft zich hiervoor aangemeld bij de RABObank.. Op de website van de RABObank Sneek Zuidwest Friesland vind je een electronisch stembiljet en een deelnemerslijst waar ook het Lemster Mannenkoor staat vermeld. De code van het LMK is  RLS 163

U kunt ook direct doorklikken naar:  https://www.rabobank.nl/lokale-bank/sneek-zuidwestfriesland/stemmen-voor-rabo-ledensponsoring/forms/stembiljet-rabo-ledensponsoring

Op deze wijze kunt U uit het potje van de RABO bank een financiële bijdrage aan ons koor doen toekomen, iets wat wij uiteraard zéér op prijs  stellen zodat we daarmee een financiële ondersteuning zouden krijgen bij de  aanschaf van onze nieuwe blauwe kostuums.

===Uw stem op RLS 163 is een pak op ons hart===

Zingen bij "Suderigge Zorgcentrum"in Lemmer op 18 oktober 2016

20-10-2016

Traditiegetrouw zingt het Lemster Mannenkoor ieder jaar één avond  in "Suderigge"in Lemer. Zo ook dit jaar afgelopen dinsdag 18 oktober.

Voor een verslag zie elders op de homepage  op de Nieuws pagina onder      Concertverslagen.

Concert in Workum met "La Bonne Espérance" op 8 oktober 2016.

10-10-2016

Zaterdagavond 8 oktober 2016 was er in de St. Gertrudiskerk van Workum een gezamenlijk concert van het Lemster Mannenkoor met Koninklijk Mannenkoor "La Bonne Espérance"uit Eindhoven. Het was onderdeel van een uitwisseling tussen de beide koren. De Lemsters waren dit voorjaar in Eindhoven te gast en nu de Brabanders dus naar het hoge Noorden. Het was een zéér geslaagde avond in een vrijwel uitverkochte kerk met 335 bezoekers.

Voor een uitgebreid verslag zie op de nieuwspagina onder  Concertverslagen

Wij zoeken nieuwe koorleden

05-10-2016

Door ziekte en overlijden  in de afgelopen tijd maken een aantal leden geen deel meer uit van ons koor. Om tóch het koor getalsmatig op peil te houden, nodigen wij hierbij mannen (ook jonge!!) uit om eens een kijkje te nemen op onze repetities op dinsdagavond in het Zuyderzee College in Lemmer. Je bent daar van harte welkom en misschien bevalt dat zó goed dat je besluit om lid te worden van dit geweldige koor dat in geheel Nederland en ook daarbuiten grote bekendheid geniet. "Tot ziens" zullen we dan maar zeggen. 

Tentkerkdienst Echtenerbrug 11 september 2016

05-10-2016

Zondagmorgen 11 september 2016 verleende het Lemster Mannenkoor weer haar jaarlijkse medewerking aan de kerkdienst in de feesttent van het dorpsfeest Echten-Echtenerbrug - Delfstrahuizen en omgeving.

Voor een verslag van dit optreden zie op de homepage onder nieuws  het item concertverslagen

Seizoensafsluitingsconcert op dinsdag 31 mei 2016 in Echtenerbrug.

09-06-2016

Het zangseizoen 2015-2016 werd in de Kruiskerk van Echtenerbrug op dinsdagavond 31 mei 2016 afgesloten met een concert. Tevens werden een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet wegens 12,5 en 25 jarig "dienstverband" bij het Lemster Mannenkoor. 

Voor een verslag van deze avond zie elders op deze pagina onder  "Verslagen"

Benefietconcert in Eindhoven 22 april 2016

28-04-2016

Op vrijdag 22 april 2016 gaf het Lemster Mannenkoor gezamenlijk met Koninklijk Mannenkoor La Bonne Espérance een benefietconcert in de Catharinakerk van Eindhoven.

Voor een uitgebreid verslag hiervan zie op de nieuwspagina onder    Concertverslagen op deze site.

 

Eize Hornstra koninklijk onderscheiden 26-4-2016

27-04-2016

Ons koorlid Eize Hornstra werd op 26 april 2016 koninklijk onderscheiden met een benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Eén van de vele vrijwillige activiteiten die hem deze onderscheiding opleverden, waren zijn werkzaamheden als secretaris van het Lemster Mannenkoor. 

Lenteavondconcert Ger. Kerk Lemmer op 30 april 2016.

06-04-2016

Presentatie nieuwe dirigent Lemster Mannenkoor.

Op zaterdagavond 30 april  2016 gaf het Lemster Mannenkoor een  Lenteavondconcert in de Gereformeerde kerk in Lemmer.. Op dit concert werd onze nieuwe dirigent Feike van Tuinen aan het Friese publiek gepresenteerd als opvolger van Harm van der Meer die onlangs wegens gezondheidsredenen is gestopt bij het Lemster Mannenkoor.

Op dit concert was er een gastoptreden van de bekende marimba-speler Hendrie Westra uit de Friese Wouden.

.

Voor verdere info zie  onder concertverslagen  op de nieuwspagina van deze site.Agenda op

Afscheidsavond Harm van der Meer op 16 januari 2016.

24-01-2016

Na een dienstverband van bijna 40 jaar als dirigent bij het Lemster Mannenkoor nam Harm van der Meer officieel afscheid van dit koor op zaterdagavond 16 januari 2016 in de Geref. Kerk te Lemmer. Het was een memorable avond waar tal van sprekers het woord voerden en waarbij Harm flink in het zonnetje werd gezet en veel aandacht en waardering werd uitgesproken betreffende alles wat Harm voor het koor en de gemeenschap heeft betekend.

Harm werd benoemd tot ere-dirigent van het Lemster Mannenkoor en kreeg voorts nog de erepenning van de gemeente De Fryske Marren uitgereikt. Van de koorleden kreeg hij als afscheidscadeau een bronzen portretkop aangeboden.

Voor een verslag van deze avond zie op deze pagina onder verslagen.

Omrop Fryslân : Harm van der Meer 's laatste concert met LMK.

27-12-2015

Zondagmiddag 27 december 2015 gaf Harm van der Meer zijn allerlaatste concert als dirigent van het Lemster Mannenkoor. Dit concert werd gegeven in de Martinikerk van Koudum.Ook de belangstelling voor dit concert was  weer zoals vanouds: Alle plaatsen tot de laatste stoel bezet. Tot ieders verrassing verscheen halverwege het concert Omrop Fryslân met een camera ter plaatse en heeft als hommage aan Harm nog een aantal opnames gemaakt van een deel van dit laatste  concert met Harm als dirigent van het Lemster Mannenkoor.  Deze opnames zullen worden uitgezonden op maandagmiddag 28 december om 17.00 - 18.00 en om  19.00 uur.

Interview in Friesch Dagblad met Harm van der Meer 19 dec. 2015

22-12-2015

In het Friesch Dagblad stond afgelopen zaterdag 19 december 2015 een uitgebreid interview met onze dirigent Harm van der Meer die binnenkort na 40 jaar bij ons koor gewerkt te hebben, afscheid gaat nemen.

 

Voor de tekst van dit interview: Ga naar webpagina concertverslagen op deze site. 

 

Interview Omrop Fryslân met Harm van der Meer op zondag 27 december 2015

18-12-2015

Zoals bekend, neemt onze dirigent Harm van der Meer binnenkort afscheid van het Lemster Mannenkoor. In het programma van bureau de Vries zal op zondagmorgen 27 december a.s. tussen 11 en 12 uur door Omrop Fryslân een interview door Geartsje de Vries met Harm worden uitgezonden. Het is een muzikaal omlijst programma waarin de loopbaan van Harm van der Meer bij met name het Lemster Mannenkoor de revue zal passeren.

Kerstconcert St.-Jacobiparochie op 13 dec. 2015

18-12-2015

Op 13 dec. 2015 verzorgde het Lemster mannenkoor een concert in de Groate Kerk in St.-Jacobiparochie.

 

Voor een verslag van dit concert zie op de nieuwspagina;  het item Concertverslagen

Toegangskaarten Kerstconcert Hege Fonnen Lemmer 19-12-2015

17-12-2015

Er kunnen voor dit kerstconcert helaas geen toegangskaarten meer worden besteld omdat inmiddels de maximale zitplaatscapaciteit van de sporthal is bereikt.

Zangdienst in Oosterkerk Kollum op 29-11-2015

02-12-2015

Op zondag 29 november 2015 werkte het Lemster Mannenkoor mee aan een zondagavondzangdienst in de Oosterkerk in Kollum.

 

Voor een verslag van dit optreden : zie onder Nieuws/concertverslagen

Zangdienst PKN kerk Burgwerd 8-11-2015

02-12-2015

Op 8 november 2015 werkte het Lemster Mannenkoor mee aan een zangdienst in de PKN Johanneskerk in Burgwerd.

Voor verdere info: zie onder Nieuws/concertverslagen

Concert Grote Kerk Harlingen op 10 oktober 2015

14-10-2015

Op zaterdagavond 10 oktober 2015 gaf het Lemster Mannenkoor een concert in de Grote Kerk in Harlingen.

 

Voor verdere info:  zie onder Nieuws/concertverslagen

Medewerking aan tentdienst op 6 sept.2015 in Echtenerbrug

15-09-2015

Op zondagmorgen 6 september 2015 verleende het Lemster Mannenkoor weer traditioneel haar medewerking aan de tentkerkdienst in de feesttent als startpunt van het dorpsfeest.

 

Voor verdere info  zie onder  Nieuws/concertverslagen

Glemmer Beach Festival 23 augustus 2015

28-08-2015

Optreden van het Lemster Mannenkoor op zondagmiddag 23 augustus 2015 tijdens de Lemster Proms als afsluiting van de 6e editie van het Glemmer Beach Festival.

Met schitterend strandweer gaf het koor een concert met een lokaal getint repertoire in de grote Festivaltent op het Lemster strand.

 

Voor een uitgebreider verslag zie elders op deze site op de "Nieuws"pagina onder het item:   "Concertverslagen"